Menu

Inspiratie & business retraites

Modern AfriQa organiseert Inspiratie & Business retraites naar verschillende landen in Afrika. Tijdens de reizen staan de volgende elementen centraal: 

 • Ondernemerschap 
 • Cultuur & historisch besef 
 • Mindfulness 
 • Inspiratie 
 • Ontspanning 

 
Er worden jaarlijks verschillende reizen georganiseerd van ongeveer 10-14 dagen naar landen als: Rwanda, Ghana, Ethiopië, Kaapverdië, Marokko, Kenia, Uganda en Tunesië.  

Met een groep van ongeveer 15 mensen ontdekken we het land van bestemming voor een onvergetelijke ervaring die impact zal hebben op de rest van je leven. 

Elke plek in Afrika heeft haar eigen geschiedenis, cultuur en tradities. We zullen gezamenlijk activiteiten ondernemen die ons zullen voeden met cultureel en historisch besef. 

De reizen met Modern AfriQa varieren in prijs, van € 2250 tot € 3250 afhankelijk van het programma.

Op reis met Modern AfriQa

Tijdens de reis komen we ook in contact met ondernemers die zich in Afrika gevestigd hebben en hun verhaal delen en ons meenemen in hun onderneming. Het zien en horen van de verhalen van ondernemers die zich eerlijk, kwetsbaar en inspirerend opstellen, zal bijdragen om een beter en realistisch beeld te krijgen van ondernemen in Afrika. Je zult ook deelnemen aan workshops ter bevordering van je onderneming en ontwikkelen van competenties. Daarom kan je zo een reis ook wel een ‘Workation’ noemen. 

Op veel plekken in Afrika speelt spiritualiteit, contact met de natuur/omgeving en weerbaarheid een belangrijke rol. In het westen zijn we in een ratrace beland waardoor we steeds verder af komen te staan van onze kern als menszijn. We zijn op zoek naar balans. Er worden activiteiten georganiseerd op inspirerende locaties die gericht zijn op mindfulness met aandacht voor body, mind & soul. 

Het is ook belangrijk te ontspannen. Ter ontspanning zullen we gezamenlijk diverse activiteiten doen en mooie herinneringen maken. Uiteraard zullen er ook een aantal vrij in te vullen dagen gereserveerd worden, zodat iedereen ook op eigen initiatief verder kan ontdekken en genieten. 

Als ondernemer is zo een reis bovendien zakelijk aftrekbaar! 

Wat levert zo een inspiratie reis naar Afrika op? 

 • Een reis waarin je investeert in jezelf en/of je bedrijf.
 • Ontwikkelen van interculturele competenties.
 • Je komt in contact met nieuwe (gelijkgestemde) mensen en bouwt een netwerk op. Je wordt onderdeel van de Qommunity.
 • Inzicht en inspiratie om je eigen dromen te verwezenlijken.
 • Verlaagt mogelijke drempels en neemt stigma’s weg.
 • Versterkt het contact met het moederland en biedt nieuw perspectief 
 • Rust, welzijn & nieuwe inzichten.
 • Je steunt bovendien een lokaal initiatief. Je geeft door deze reis te maken direct wat terug aan de lokale bevolking. Modern AfriQa zorgt dat een deel van de opbrengsten van de reis terug kunnen vloeien. Een bezoek aan zo’n lokaal initiatief is inbegrepen. 

 
Ben je geïnteresseerd in een Business retraite naar Afrika en wil je investeren in jezelf? Wordt onderdeel van de Qommunity en volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van ons aanbod. Wij nemen contact op met de geïnteresseerden voor een (eventueel digitaal) kennismakingsgesprek waarin we meer willen weten over je persoonlijke doelen, wensen en verwachtingen. Zo zorgen wij dat we iedereen een onvergetelijke ervaring kunnen bieden. 

Retraite op maat?

Dan gaan we graag in gesprek met u om een reis op maat te ontwikkelen. Denk hierbij aan een reis die bij kan dragen aan individuele competentie ontwikkeling, groepsdynamiek ontwikkelen en verbeteren of als groeps- en\of bedrijfsuitje. Handelsmissie of zakenreis? Deze kunnen wij ook verzorgen. 

Stuur een mail naar info@modernafriqa.com en wij nemen snel contact met u op. 

© Modern Afriqa. All Right Reserved.