Menu

Qommunity

Het is belangrijk om te blijven investeren in onszelf en ons te voeden met kernwaardes die al in ons zitten, maar onderdrukt kunnen worden in deze vluchtige samenleving. Je zult vast herkennen dat je ontworteling ervaart of hunkering naar je achtergrond en je wortels voelt. Dat is niet vreemd. Onze bouwstenen zijn mede bepaald door DNA dat van generatie op generatie doorgegeven is. Die bi-culturele achtergrond, dus zowel de Nederlandse cultuur als de culturen uit het Afrikaanse continent, kan een gigantische meerwaarde hebben voor onze samenleving. Mits deze ook gezien wordt en ingezet kan worden.

De verbinding met het Afrikaanse continent wordt steeds meer opgezocht. Dat is ook niet vreemd. Het vluchtige en individualistische leven in het westen roept steeds meer weerstand op. Niet alleen voor mensen met een bi-culturele achtergrond, maar ook mensen waarvan de ouders hier geboren en opgegroeid zijn voelen dat.

Modern AfriQa wil een plek bieden voor diaspora engagement. Een plek waar uitwisseling en crossovers plaatsvinden. Waar bepaalde waarden, normen en levensstandaarden aanwezig zijn die resoneren met hetgeen we missen of naar op zoek zijn.

Herken jij je hierin en ben je bereid te investeren in jezelf? Wordt dan onderdeel van de Modern AfriQa Qommunity en bouw mee aan die toekomst voor jou, voor ons en generaties hierna! 

Het is tijd om verbinding te maken met Afrika

Als Qommunity member kan je bijdragen aan positieve ontwikkelingen die het narratief van Afrika anders belichten en waar mensen zich ook graag toe verhouden en in kunnen herkennen. Afrika is een gigantisch continent dat zoveel te bieden heeft en is over de hele wereld op verschillende niveaus vertegenwoordigd. Diverse generaties uit Afrikaanse diaspora hebben zich gevestigd in het westen en een leven voor zichzelf op kunnen bouwen.   

De verbinding met het Afrikaanse continent wordt steeds meer opgezocht. Ook door mensen die geen directe link met het continent hebben, ervaren een behoefte om balans te vinden door Afrikaanse waarden te omarmen en uit te dragen. 

Modern AfriQa wil een plek bieden waar inspiratie plaats kan vinden en de ‘values’ uit het Afrikaanse continent gevierd worden.

Dat kan op cultureel vlak, door bijvoorbeeld kunstenaars, muzikanten en andere makers in verbinding te brengen met elkaar. Maar dat kan ook op zakelijk vlak door netwerken te delen en events te organiseren waar werelden en culturen samenkomen en uitwisseling en inspiratie centraal staan. Ook worden er reizen naar verschillende Afrikaanse landen georganiseerd. Deze worden ook welInspiratie & Business retraitesgenoemd.

Wij willen onze Qommunity de gelegenheid geven om geïnspireerd te raken en een onvergetelijke reis te maken die veel impact kan hebben op je leven. Ook willen we barrières doorbreken en drempels verlagen voor de huidige diaspora generatie, zodat de kansen die er liggen te kunnen zien en te benutten. We willen je op zadel helpen door zo een reis volledig georganiseerd aan te bieden. Uiteraard gaat zo een ontdekkingsreis gepaard met plezier en vrijetijdsbesteding.

Sluit je aan bij de Qommunity en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

© Modern Afriqa. All Right Reserved.